Site logo

Creative Media Bureau

Over Hangklip | opdrachtvideo, bedrijfsfilm, webvideo, promovideo, commercial, videoworkshop, tekst | Hangklip Media

Facebook  Vimeo  YouTube

Wie
Hangklip Media is een onafhankelijk bedrijf, klein, maar met een groot netwerk en veel ervaring. Aan de basis staat Johan de Ligt, vanaf 1997 professioneel werkzaam in de media na het voltooien van de masterstudie Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Tien jaar lang werkte hij wereldwijd als geluidsman voor een grote verscheidenheid aan film- en televisieproducties, bedrijfsfilms en opdrachtproducties voor non-profitorganisaties. In 2007 richtte hij Hangklip Media op om alle ervaring te bundelen, in goede samenwerking met een aantal van de mediaprofessionals waar hij in de loop der jaren mee heeft mogen werken. Naast zijn werk als creative producer vindt Johan het ook nog altijd leuk om als freelance geluidsman een hengeltje uit te gooien. Ook geeft hij regelmatig gastcolleges en workshops op mediagebied en publiceerde hij al meer dan 90 columns in onder meer hét Nederlandse mediavakblad Broadcast Magazine.
Wat
Van het bedenken van een creatief concept tot het realiseren en opleveren van uw videoproductie, Hangklip Media draagt zorg voor het gehele proces. Videoproducties zijn maatwerk, en kennen geen standaardprijs bij ons. De werkwijze is wel standaard en houdt in dat we na een vrijblijvend gesprek een offerte leveren, en na goedkeuring het pré-productie proces ingaan. Dan volgt de productiefase waarin ook de opnames plaatsvinden, gevolgd door de post-productie waarin de montage en eventuele geluidsafwerking plaatsvindt. Tot slot leveren we de productie aan in het gewenste format, geschikt voor het internet of bijvoorbeeld voor vertoning via projectie op groot scherm.
Hangklip?
Kaap Hangklip ligt aan de oostkant van Valsbaai (False Bay), de baai waar Kaap de Goede Hoop aan ligt. Zuid-Afrika dus, waar Johan meerdere keren verbleef voor opnames van het programma 'Ik Vertrek' (TROS). Soms kom je op een plaats waar je direct een 'klik' mee hebt. Het dorpje grenzend aan Kaap Hangklip, bestaat naast een handjevol bewoners uit een populatie bavianen die regelmatig een poging doet om de macht te gijpen. Bizarre architectonische uitspattingen hebben huisjes voortgebracht die variëren van adobe-achtige creaties tot heuse iglo's. Zo'n plaats dus... De naam Hangklip kun je associëren met cliffhanger (soap-series), rotsklimmen is één van Johan's passies en hij heeft simpelweg een zwak voor dit soort plekken op de aardbol.